Дата публікації:
25 червня 2011
Кількість переглядів:
1884
Поділитися:

Профспілкова організація Конотопського інституту СумДУ у рамках підбиття підсумків 2010-2011 року організувала поїздку в міста Путивль та Глухів, де співробітники інституту відвідали Молчанський жіночий монастир  та чоловічий монастир Свято-Різдва Богородиці Глинська Пустинь.

Останній заснований в середині XVI століттяі свогочасубув знаний в усійУкраїні та Росії як центр православного старчества. За переказом, він знаходиться там, де на початку місцеві бджолярі знайшли чудотворну ікону Різдва Пресвятої Богородиці. Образ виник на сосні, у розгалуженні гілок. З того часу на місці появи ікони й була заснована нова пустельна обитель. У вересні 1996 року Глинська пустинь набула статусу ставропігійного монастиря – підпорядкованого безпосередньо Предстоятелю Української православної церкви, Митрополиту Київському і всієї України Володимиру.

Молчанський жіночий монастир (XVI-XIX ст.) розташований на одному з присеймських пагорбів. Головний його об'єкт - собор Різдва Пресвятої Богородиці (1575-1585 рр.) - найдавніша за віком архітектурна пам`ятка Путивля. Вузькі потайні сходи з другого поверху собору ведуть до так званої кімнати Лжедмитрія І, де в 1605 р. знаходилася його резиденція. Святинею монастиря є Молчанська ікона Божої Матері, один із списків явленої в 1405р. ікони Пресвятої Богородиці. Молчанський монастир став справжнім духовним центром регіону.

Після оглядових екскурсій голова профспілкового комітету співробітників Сумського державного університету Валентина Боровик нагородила конотопських учасниць конкурсу-огляду художньої самодіяльності серед викладачів та співробітників «Весняний передзвін»  Наталію Кондратенко та Тетяну Грищенко грамотами, грошовими преміями та сувенірною продукцією університету, а також вручила голові профкому Конотопського інституту СумДУ Сергію Осадчому диплом за участь конотопського вищого навчального СумДУ у «Весняних передзвонах».

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]