Дата публікації:
18 березня 2014
Кількість переглядів:
728
Поділитися:

13-14 березня у Сумському державному університеті відбулася ІV Всеукраїнська студентська науково-практична конференція «Перекладацькі інновації». Участь у ній взяли молоді науковці СумДУ та сумських вишів, Донецька, Горлівки, а також Астани (Казахстан).

Робота конференції відбувалася у п’ятьох секціях. Серед питань, що пропонувалися для обговорення, – переклад та міжкультурна комунікація, мова як функціональна система в антропоцентричній картині світу, стилістика і лінгвістика тексту, методологія й методика сучасних літературознавчих досліджень, словотвір германських та слов’янських мов тощо.

Доповіді студентів були інформативними, а мультимедійні презентації допомогли учасникам ще більше зацікавити присутніх. До збірника матеріалів конференції увійшло 78 публікацій.

Організатор заходу – кафедра германської філології Сумського державного університету.

Кандидат філологічних наук, доцент, завідувач кафедри германської філології СумДУ Ірина Кобякова зазначила, що мовознавчі дослідження дають змогу молоді поглянути на сучасність крізь призму історії. Вона зробила акцент на актуальності лінгвістичної конференції у розрізі відзначення 200-річчя з дня народження великого українського поета Тараса Шевченка.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]