Дата публікації:
18 квітня 2014
Кількість переглядів:
870
Поділитися:

17 квітня Сумський державний університет відвідав Посол Франції в Україні Ален Ремі. У складі делегації були 1-й секретар Посла з політичних питань, керівник Прес-служби Посольства Жюлі Фор, Президент французької торгово-промислової палати в Україні Томас Моро, генеральний директор ПАТ «Бель Шостка Україна» Лоран Штраусс.

Сторони обговорили перспективи розвитку академічної мобільності студентів і аспірантів СумДУ у Франції, реалізації спільних українсько-французьких наукових проектів, участі у міжнародних грантах тощо.

«Потенціал Сумського державного університету дозволяє вишу впевнено почуватися у світовому науково-освітньому просторі», – запевнив Посол Ален Ремі. Він зацікавився широким спектром наукових досліджень і матеріально-технічною базою СумДУ.

 «Сумський державний університет активний у міжнародному освітньому просторі. Основними напрямками співробітництва є спільне виконання міжнародних грантових проектів, академічні обміни за участю студентів, аспірантів і викладачів. Серед університетів-партнерів СумДУ у Франції – Університет П’єра та Марії Кюрі м. Париж, Університет Пуатьє, Університет Ліон ІІ, Університет Монпельє ІІ, Універистет Лотарингія м.Нансі та інші. Переконаний, що співпраця з Посольством Франції розширить наші можливості», – зазначив ректор Анатолій Васильєв. Він ознайомив гостей із географією міжнародних зв’язків вишу та його філософією. «СумДУ – інноваційний університет європейського типу з пріоритетом наукової діяльності та спиранням на ІТ-технології», – резюмував ректор.

Студенти СумДУ мали змогу особисто поспілкуватися з Послом. Він розповів про вищу освіту у Франції, зупинився на можливостях навчання та стажування української молоді в цій країні, стипендіальних програмах, працевлаштуванні на французьких підприємствах і в компаніях. Запитання студентів до гостя стосувалися навчання в магістратурі, стипендіальної підтримки Уряду Франції та Агентства Campus France тощо.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]