Дата публікації:
25 липня 2011
Кількість переглядів:
1782
Поділитися:

У липні делегація Сумського державного університету у складі проректора з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та технічного забезпечення Володимира Любчака та начальника відділу міжнародних зв’язків СумДУ Костянтина Кириченка відвідали Унівесрситет міста Оснабрюк (Німеччина).

До речі, цей вищий навчальний заклад входить до тисячі провідних навчальних закладів світу за даними рейтингу Webometrics (із 20 000 ВНЗ світу).

Українська делегація провела ряд зустрічей із адміністрацією університету, представниками різних наукових шкіл, департаментів. Приймаюча сторона запропонувала насичену й плідну програму знайомства та встановлення науково-освітніх контактів. За словами проректора Володимира Любчака, до німецьких колег вони приїхали зі своїми пропозиціями про співпрацю та версіями спільної діяльності у напрямку грантових проектів. Натомість німецькі науковці запропонували підписати угоду про співпрацю. «На сьогодні в Сумському державному університету створено робочі групи науковців, які готують вісім проектів для грантових заявок спільно з науковцями Університету м. Оснабрюк», - наголосив Володимир Любчак. 

Начальник відділу міжнародних зв’язків СумДУ Костянтин Кириченко зауважив, що для студентів стало можливим проходити мовні курси (очно і дистанційно) з англійської, німецької та французької мов, зокрема для продовження навчання в магістратурі, участі у програмах обміну з німецькими університетами, у літніх школах тощо: «Також досягнуто домовленостей, що студенти економічних спеціальностей  СумДУ зможуть проходити практику на базі приватних підприємств Німеччини, які співпрацюють з Університетом м. Оснабрюк».

Нагадаємо, що історія взаємин Сумського державного університету з Університетом м. Оснабрюк  почалася з грудня минулого року, коли до Сумського державного університету завітав почесний професор п’яти університетів світу, член ради директорів німецького Університету міста Оснабрюк пан Ганс-Вольф Зіверт. Під час особистої зустрічі з ректором СумДУ Анатолієм Васильєвим він побачив зацікавленість навчального закладу розширювати свої можливості, шукати нових партнерів, працювати в напрямку розбудови науково-дослідного університету з менталітетом якісної освіти.  До того ж, про якість підготовки фахівців у Сумському державному університеті пан Ганс-Вольф Зіверт знає не зі слів. Деякі наші вихованці вже встигли побувати на практиці в німецькому Університеті міста Оснабрюк.

Тоді й було досягнуто домовленостей, що почесний гість домовиться про офіційний візит делегації Сумського державного університету до Німеччини з метою налагодження науково-освітніх контактів.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]