Дата публікації:
01 серпня 2011
Кількість переглядів:
1884
Поділитися:

Студенти та аспіранти Сумського державного університету пройшли курси навчання в Літній академії, яку організував Університет Кобленц-Ландау (Німеччина), який є партнером СумДУ. Шість молодих науковців навчалися з 26 червня по 22 липня за напрямками економічного спрямування та ІТ-технологій. Свої знання їм передавали провідні науковці Європи та світу.

За економічними спеціальностями вони освоїли курси «Деривативи та фінансовий інжиніринг», «Міжнародна економіка», під час якого студентам читали лекції працівники Ради Європейського Союзу та Парламенту ЄС в  Брюсселі. Вивчаючи «Інтегровані бізнес-моделі», студенти розробляли бізнес-моделі для підприємств. Дисципліна «Формування підприємницького мислення», яку викладав директор Літньої академії Dr. HaraldvonKortzfleisch, передбачала, що студенти знаходили проблеми в повсякденному житті німецького населення та намагалися вирішити її.

Вивчаючи інформаційні технології, студенти вивчали курси «Моделювання соціально-економічних процесів», «Методи дослідження в інформаційних системах», «Програмна інженерія», у ході чого вони проходили всі етапи розробки програмного проекту – від бізнес-планування до тестування та написання супроводжуючого документу.

За словами учасників Літньої академії, викладачі Сумського державного університету надали дійсно якісні базові знання: «Нам легко було підвищувати свою кваліфікацію, оскільки знання, здобуті в СумДУ, дозволяли оперувати тієї інформацією, яку надавали німецькі професори», - зауважила учасниця Літньої академії, аспірантка кафедри фінансів Дарина Боронос.

Окрім насиченої наукової складової Літньої академії, студентам запропонували яскраву культурну програму визначними місцями Німеччини та познайомили з національними традиціями.

За словами організатора навчання студентів та аспірантів СумДУ в Німеччині, начальника відділу міжнародних зв’язків Костянтина Кириченка, університет проводить значну роботу щодо реалізації програм академічної мобільності: «Цього року студенти Сумського держуніверситету вже втретє відвідали Літню академію Університету Кобленц-Ландау. Ми намагаємося надати всім, хто навчається в СумДУ, можливість під час навчання пройти практику за своєю спеціальністю за кордоном. Це важливий крок для підготовки висококваліфікованих фахівців».

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]