Дата публікації:
04 серпня 2011
Кількість переглядів:
1816
Поділитися:

За даними світового Інтернет-рейтингу Webometrics репозитарій (електронний архів) Сумськ ого державного університету зайняв ІІ місце серед вишів України. Загалом, до рейтингу потрапило лише 9 українських репозитаріїв із 28 можливих.

Як говорить директор бібліотечно-інформаційного центру СумДУ Тетяна Слабко, впевнену перемогу, у першу чергу, забезпечив індекс «цитування публікацій», який вкотре свідчить про підвищений інтерес світової наукової спільноти до праць вчених СумДУ. Так, до сьогодні репозитарій СумДУ відвідало майже 44 тисяч чоловік, а кількість переглядів сягнула 420 тисяч. Вражає і географія відвідувачів, яка обіймає понад 100 країн і це незважаючи на те, що репозитарій СумДУ «з’явився на світ» лише в січні цього ж року.

Після трохи більше, ніж шести місяців діяльності подивитися у репозитарії СумДУ і справді є на що. Нині до нього входить майже 15,5 тисяч документів, авторами яких є близько 5 тисячі осіб. Серед праць – наукові, науково-методичні, навчальні та інформаційно-рекламні твори. Тематично найбільшою популярністю користуються публікації, що стосуються фізичних, математичних, медичних, економічних та юридичних сфер.

Як обрахував Webometrics, за результатами Інтернет-діяльності усього університету, станом на липень 2011 року СумДУ продовжує входити до десятки кращих вишів України, утримуючи 8-му позицію.

Нагадаємо, що третій за значущістю (після відомих Times і Шанхайського) Інтернет-рейтинг Webometrics враховує Інтернет-присутність вишу за кількома показникам: кількість сторінок сайту, кількість зовнішніх посилань, кількість розміщених файлів на сайті, а також кількість публікацій та цитування за оцінкою Google Scholar.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]