Дата публікації:
08 серпня 2011
Кількість переглядів:
2054
Поділитися:

5 серпня Медичний інститут Сумського державного університету відвідали вихованці Малої академії наук України, котрі завітали до Сум на Всеукраїнську літню хіміко-біологічну школу.

Юних науковців приязно зустрів директор Медичного інституту Віталій Маркевич, який урочисто привітав молодь у стінах СумДУ та запропонував переконатися у «науковості» та «практичності» університету на власні очі. У продовженні на школярів чекали відвідини лабораторій, навчальних та методичних центрів, а також унікального анатомічного музею.

Зі слів організаторів – працівників Сумського територіального відділення Малої академії наук України, для декого із учасників СумДУ уже став науковою домівкою, адже саме на базі Медичного інституту функціонує «Хіміко-біологічна школа», заняття у якій проводять досвідчені викладачі університету. Серед наставників поважні професори – Микола Каплін, Олександр Сміян, Віталій Маркевич. Протягом усього року викладачі
 працюють із вихованцями Малої академії наук над окремими та актуальними для сучасної медицини темами. Влаштовуються у процесі навчання і своєрідні сесії, під час яких розумники займаються практично, здебільшого на кафедрах та у лабораторіях.

Як розповіла школярка Анна Маміна, жителька столиці, в Сумському державному університеті та у місті Суми вона вже вдруге. І, говорить дівчина, – недарма, їй подобається технологічність навчального закладу, а
 ошатність міста кожного разу бентежить серце. Що ж до науки, на часі вона працює над дослідженням маловивченого захворювання «отосклероз», яке характеризується порушенням функціонування кісток в середньому вусі, що призводить до прогресивного зниження слуху. Дівчина певна – ключ до успішного лікування знайти обов’язково вдасться.

Залишили юні дослідники відвідини Медичного інституту СумДУ із морем вражень та емоцій, а також бажанням не зупинятися на досягнутому, роблячи постійні наукові та життєві відкриття.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]