Дата публікації:
20 травня 2014
Кількість переглядів:
1152
Поділитися:

У Сумському державному університеті для всіх охочих втілити ідею в інноваційні проекти та власний бізнес працює стартап-центр «New Generation». Ініціатива реалізується в рамках проекту Європейського Союзу TEMPUS SUCSID «Створення міжуніверситетських стартап-центрів для студентської інноваційної діяльності». Набрана перша пілотна група,  до якої увійшли студенти різних спеціальностей та різних курсів. Для групи будуть проведені курси практичного спрямування, розроблені викладачами провідних ВНЗ-партнерів проекту.

Упродовж двох тижнів заняття з курсу «Основи підприємництва» проводять доктор екон. наук, професор Леонід Мельник та канд. екон. наук Олександр Кубатко. Долучаються також представники бізнесу: директор ПФ «Спецобладнання» Олександр Дериколенко, представник ТОВ «Бізнес-Джет» Євген Коваленко, докторант університету Гвелф (Канада), колишній партнер компанії Лайт-софтваре (Україна) Сергій Писаренко, фрілансер Андрій Логвін, директор «Агенції промоції «Суми» Марина Карпіщенко.

На черзі наступні курси: «Інтелектуальна власність», «Лідерство та командний менеджмент», «Бізнес планування стартап-проектів», «Інноваційний менеджмент».

Стартап-центр СумДУ планує і надалі сприяти розвитку бізнес-середовища, а саме: проводити навчальні семінари і тренінги, мінілекції з технологій підприємництва, ділову гру «Сумський підприємець», підтримувати стартап-початківців, організовувати сертифікацію за програмами провідних ІТ-компаній.

Сумський державний університет є учасником проекту TEMPUS SUCSID близько одного року. Робочою групою керують проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та технічного забезпечення Володимир Любчак та начальник відділу міжнародного співробітництва Костянтин Кириченко.

Для ознайомлення з європейським досвідом ведення бізнесу викладачі СумДУ проходять стажування у провідних ВНЗ Франції, Португалії, Англії, Швеції. Представники СумДУ беруть участь у зустрічах і веб-конференціях з партнерами з Харкова, Тернополя, Мінська (Білорусь), Комрата, Кишинева (Молдова). Розроблена в СумДУ система дистанційного навчання обрана міжнародною командою проекту як база для створення онлайн-курсів.

З питань роботи стартап-центру СумДУ «New Generation» можна звертатися до координатора – начальника центру комп’ютерних технологій СумДУ Андрія Півня (Ц-150), Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]