Дата публікації:
23 червня 2014
Кількість переглядів:
734
Поділитися:

Навчання з автоматизації тестування («Test Automation») від компанії NetCracker для студентів і випускників Сумського державного університету розпочинаються в липні. Програма літньої школи охоплює всі аспекти, які необхідно знати ТА-інженеру-початківцю.

Безкоштовний навчальний курс включає знайомство з принципами об’єктно-орієнтованого програмування, роботу з мовою програмування Java SE, драйвером автоматизації Selenium WebDriver, мовами SQL,  XML, HTML, XPath, а також виконання практик з їх використання.

За підсумками курсу тривалістю 2,5 місяці слухачі отримають відповідні сертифікати та шанс працювати в компанії NetCracker. Для участі в конкурсному відборі на курс необхідно до кінця червня подати заявку на навчання.

Як розповів менеджер навчального центру NetCracker з напряму TA, випускник СумДУ спеціальності «Інформаційні технології проектування» Дан Горяйнов, ТА-інженер (Test Automation Engineer) – це, в першу чергу, програміст. Його завдання полягає у розробці/підтримці інструментів автотестування та їх використання для автоматизації тестів під час перевірок програм.

Робота ТА-інженера поєднує аналітику, тестування, програмування та адміністрування. Test Automation зацікавить тих, кому до вподоби одразу бачити результати своїх зусиль, а також до дрібниц ьпродумувати свою програму, генерувати нові ідеї, використовувати сучасні підходи, методології та інструменти, брати участь у розробці нових інструментів.

Ще одна перевага – можливість працювати з різноманітними технологіями та мовами програмування, що стимулює вивчати нове та бути «на хвилі» останніх тенденцій.

Серед навичок, необхідних ТА-інженеру, – тестування (для розуміння, які тести необхідні для перевірки тієї чи іншої програми); та програмування (безпосередньо, для написання перевірок мовою програмування).

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]