Дата публікації:
23 червня 2014
Кількість переглядів:
2435
Поділитися:

21 червня відбулося відкриття дитячого оздоровчого закладу «Універ» Сумського державного університету.

Цього літа табір працюватиме у три зміни. Перша зміна приймає 170 відпочивальників від 6 до 16 років (діти викладачів і співробітників СумДУ, вихованці спортивних шкіл Сумщини, діти працівників лікарень, державних установ, комунальних підприємств).

«Сумський державний університет відомий своїм соціальним обличчям. Виш втілює низку соціальних програм для студентів, викладачів, співробітників, молоді. Зараз вирішується питання щодо відпочинку на третій зміні молоді з південних і східних регіонів України», - зазначив ректор СумДУ Анатолій Васильєв.

«У той час, коли в державі багато об’єктів соціальної інфраструктури закриваються, Сумський державний університет за власний кошт відкриває дитячий оздоровчий заклад. У таборі зможуть відпочивати, займатися спортом і творчістю сотні дітей», - наголосив голова обласної державної адміністрації Володимир Шульга.

Новий табір - це 50 додаткових робочих місць. Цікаву і насичену програму забезпечують вихователі - переважно, студентський актив СумДУ (вокалісти, танцюристи, КВНівці).

Під час зміни на дітей чекають мистецькі конкурси, спортивні змагання, інтелектуальні ігри. До послуг малечі - танцювальна зала, відеозала та караоке, футбольне поле, тенісний корт, майданчик для волейболу та бадмінтону, павільйон для настільного тенісу, бібліотека тощо. Працює власна котельня з енергозберігаючими технологіями.

«Пам’ятаю, яким був цей об’єкт раніше, поки його не придбав університет. Я бачу, що в закладі проведені значні ремонтні роботи. Є все необхідне для дитини - свіже повітря та спорт, певне інтелектуальне навантаження», - поділилася враженнями мама Ніна Гольменко.

 «У таборі дуже подобається, а, особливо, спілкування та дискотеки. Я добре проведу канікули і з позитивом повернуся до школи», - розповів тринадцятирічний Артур. Десятирічний Ілля вже встиг знайти друзів. Найбільше йому до вподоби командні ігри.

У таборі «Універ» діти ближче знайомляться з університетським життям. Загони називають факультетами, а командирів загонів - деканами. От тільки назви факультетів діти вигадали самі: «Воїни літа», «Країна У», «Спортсмени України», «Дрім тім», і наймолодші - «Пончики».

Дитячий оздоровчий заклад СумДУ є структурою спортивно-оздоровчого центру «Універ», що працює упродовж всього року. Навесні, восени та взимку у центрі проходять спортивні змагання, наукові, культурно-мистецькі та інші заходи, а студенти і викладачі мають змогу організувати активний відпочинок.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]