Дата публікації:
17 липня 2014
Кількість переглядів:
1042
Поділитися:

За підсумками Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних і гуманітарних наук у 2013/2014 навчальному році студенти Сумського державного університету вибороли 74 призових місця за більш ніж 40 науковими напрямками. Це - найвищий показник серед усіх вишів держави.

За дев’ять років існування конкурсу Сумський державний університет шість разів посідав першу сходинку серед українських вишів і стабільно тримається у трійці лідерів. За словами проректора з наукової роботи Анатолія Чорноуса, такий високий результат досягається, оскільки СумДУ сповідує ідеологію університету дослідницького типу і створює максимум умов для розвитку студентської науки. Молодь залучають до виконання наукових досліджень на замовлення підприємств і установ, у тому числі закордонних, є широкі можливості для міжнародних стажувань і обмінів. «Наукова діяльність дає змогу нашим випускникам реалізувати себе на ринку праці, оскільки вони розкривають свій творчий потенціал, можуть проводити дослідницьку роботу, є більш кваліфікованими спеціалістами», - відзначив проректор. Також Анатолій Чорноус наголосив, що університет сприяє подальшій реалізації молоді в науці через навчання в аспірантурі. Щороку близько 100 випускників СумДУ стають аспірантами, на сьогодні на базі університету навчаються більше 300 молодих науковців.

На переконання переможця конкурсу Марини Шумакової (факультет електроніки та інформаційних технологій, диплом І ступеня з фізики), її успіх тісно пов’язаний саме з можливостями, створеними в університеті для проведення досліджень. Марина планує і надалі активно проводити наукову діяльність. У 2014 році вона стала єдиною в Україні студенткою, яка у отримала Премію НАН України для студентів вишів. За словами Валерії Біленко (факультет економіки та менеджменту, диплом ІІІ ступеня, гендерні дослідження), мотивацією для її наукової роботи стало університетське середовище. «СумДУ – університет європейського зразка, завдяки чому я можу здобувати економічну спеціальність та паралельно розвиватися в інших напрямках: проводити соціологічні дослідження, працювати як журналіст в університетському проекті тощо», - розповіла Валерія.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]