Дата публікації:
09 вересня 2014
Кількість переглядів:
684
Поділитися:

Сумський державний університет став першим вишем України з безкоштовним доступом до сучасного офісного програмного забезпечення Office 365 Pro від компанії Microsoft. Відтепер студенти отримали можливість роботи у «хмарному» середовищі та встановлення локальної версії на власних електронних пристроях (ноутбуки, планшети, смартфони).

За словами начальника центру комп’ютерних технологій СумДУ Андрія Півня, лише активна співпраця навчальних закладів з провідними ІТ-компаніями зможе зробити освіту за ІТ-спеціальностями такою, що відповідає високим міжнародним стандартам.

«СумДУ послідовно підтримує політику застосування ліцензійного програмного забезпечення та непорушення авторських прав. Кошти, вкладені на закупівлю ліцензійного програмного забезпечення, повертаються у вигляді нових можливостей першочергового доступу до найновіших версій та найсучасніших знань і навчальних матеріалів, надання сучасних ІТ-послуг для студентів та викладачів, підготовки висококваліфікованих фахівців», – додав начальник центру.

Використання сучасних ІТ-технологій у Сумському державному університеті сприяє розвитку і підтримці навчального, наукового та організаційного процесів. Зокрема, ця система дозволяє зручно поєднати можливості електронної пошти, планування, спільної роботи з документами, створення сайтів, менеджменту проектів, організації веб-конференцій тощо.

Починаючи з 2007 року СумДУ розширював співпрацю з Майкрософт-Україна та впроваджував нові технології, доступні студентам і викладачам: безкоштовний доступ до програмного забезпечення за програмою Microsoft Dream Spark, навчальні курси та матеріали IT-Academy та Dynamics Academic Alliance, «хмарні» технології Live@EDU та Outlook, кластерні обчіслення HPC та Azure, зручне технічне забезпечення класів з Windows Multipoint Server, спільна підтримка олімпіад з програмування тощо.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]