Дата публікації:
10 вересня 2014
Кількість переглядів:
793
Поділитися:

З початку навчального року понад 60 студентів приєдналися до волонтерського руху Сумського державного університету. Щорічно доброчинцями стають як першокурсники, так і студенти старших курсів, а також іноземні студенти.

Серед напрямів діяльності волонтерського загону СумДУ – допомога соціально незахищеним категоріям населення (дітям-сиротам, дітям і молоді з функціональними обмеженнями, ветеранам, людям похилого віку); просвітницька робота щодо здорового способу життя тощо.

Протягом минулого навчального року волонтери здійснювали виїзди до шкіл-інтернатів області з концертно-розважальними програмами та подарунками, відвідували гематологічне відділення обласної дитячої клінічної лікарні, провели 9 акцій по збору коштів для дітей-сиріт і дітей-інвалідів, для онкохворих дітей.

Крім того, було організовано акції «СумДУ – за чисте місто!», «Цукерка замість сигарети», «Наша територія вільна від тютюнопаління!» та інші. Позитивний відгук знайшли акції, проведені вперше: «Байдужість також вбиває!» та «Вільний світ без рабства».

Волонтерський рух СумДУ неодноразово презентував свої проекти на регіональних «круглих столах», міжнародних зустрічах у Грузії та Молдові.

Благодійники СумДУ знані не лише в Сумській області, а й далеко за її межами. Вони мають чисельні грамоти і подяки, у тому числі міжнародного зразка. Волонтерський загін СумДУ, ініційований студентами, діє з 2006 року. Волонтери тісно співпрацюють зі студентським профкомом, студректоратом, студмістечком, державними структурами, Клінікою, дружньою до молоді, Сумським обласним товариством Червоного Хреста, Професійною лігою соціальних працівників Сумщини тощо.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]