Дата публікації:
22 вересня 2014
Кількість переглядів:
1074
Поділитися:

16-18 вересня Сумський державний університет приймав студентів класичних і технічних вишів України на Всеукраїнській олімпіаді з математики. Загалом – понад 60 учасників майже з усіх областей. Захід проходив на базі кафедри математичного аналізу і методів оптимізації. СумДУ на інтелектуальному змаганні представляли Оксана Мельник та Катерина Потапенко.

«Для проведення олімпіади Міністерство освіти і науки України віддало перевагу саме нашому університету з понад 300 вищих навчальних закладів держави. Це свідчить про авторитет СумДУ, його кадровий потенціал», – акцентував декан факультету електроніки та інформаційних технологій Сергій Проценко.

Студентка Національного університету Державної податкової служби України (м. Ірпінь Київської області) Валерія Воленко полюбляє математику ще зі школи: «Математика – королева наук. Вона розвиває інтелект, логіку. На таких конкурсах я не вперше, тож з досвіду можу сказати, що організація олімпіади в СумДУ – на високому рівні».

«Готувався до олімпіади упродовж минулого семестру, а також влітку. І навіть вчора пізно ввечері вирішував диференційні рівняння», – розповів студент Харківського національного університету радіоелектроніки Сергій Піхота.

Молодий математик із Харківського національного автомобільно-дорожнього університету Владислав Швидкий, окрім навчання, займається спортом. Він відзначив якість спортивних майданчиків і басейну Сумського державного університету.       

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]