Дата публікації:
25 вересня 2014
Кількість переглядів:
898
Поділитися:

Музично-пізнавальний вечір до Міжнародного дня музики відбувся для першокурсників 24 вересня в літературній вітальні бібліотеки СумДУ. Студенти ближче познайомилися з життям і творчістю Петра Чайковського, почули відгуки сучасників про композитора та цитати з його щоденникових записів.

Акцентом розповідібули подорожі митця в Україну, а самена Сумщину, в Харків, Одесу, Київ, Кам’янку Черкаської області. Особливе місце в серці композитора займають перебуванняв маєтку князя Голіцина у Тростянецькому районі та в садибі Кондратьєвих у селищі Низи. До речі, на його честь в Низах відкрито музей Чайковського та дитячу музичну школу.

Присутні дізналися, як саме Сумщина представлена у творчості Чайковського. На Тростянеччині він створив симфонічну увертюру «Гроза», в Низах – частини Третьої симфонії та опери «Коваль Вакула», методичний посібник «Руководство к практическому изучению гармонии», яким користувалися всі навчальні музичні заклади Росії. Крім того, родині Кондратьєвих Чайковський присвятив п’єсу та кілька вальсів.

Під час заходу першокурсники мали нагоду насолодитися інструментальними творами, які стали музичною класикою. Серед них –«Вальс квітів», «Танок маленьких лебедів», арії з балету «Лускунчик», п’єси «Баркарола» і «Жовтень».

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]