Дата публікації:
01 жовтня 2014
Кількість переглядів:
970
Поділитися:

22-23 вересня представниці проекту СумДУ «Рівні можливості для здобуття професії молодими матерями-студентками у ВНЗ» долучилися до тренінгів з планування діяльності ініціативи «Університет, дружній до сім’ї» в Ужгороді.

Учасниками тренінгу стали представники адміністрації та студентства вишів Ужгорода і Мукачеве, співробітники Департаментів соціального захисту населення, молоді та спорту Закарпатської облдержадміністрації, Закарпатського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді, Закарпатського осередку Української спілки психотерапевтів.

Інтерактивні форми роботи тренінгу дали змогу учасникам відчути себе аналітиками послуг дружнього до сім’ї університету. Особливий інтерес викликало знайомство з досвідом Сумського державного університету щодо створення нормативно-правової бази дружніх до сім’ї послуг як напрямку діяльності вишу.

На думку учасників заходу, тренінг став нагодою поширити ідеї дружності до сім’ї на різних рівнях університетської спільноти та місцевої влади, що сприятиме об’єднанню їх зусиль.

Актуальним як для молоді, так і для адміністрації університетів було питання сімейних гуртожитків. Гострою, але корисною стала дискусія навколо можливостей залучення татусів до сімейного виховання в умовах саме Закарпатського регіону, де проблема трудової міграції та матеріального забезпечення сім’ї суттєво впливає на становище сімей в цілому.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]