Дата публікації:
10 жовтня 2014
Кількість переглядів:
971
Поділитися:

 

8 жовтня студенти Сумського державного університету генерували креативні ідеї під час бізнес-гри з розвитку підприємницьких якостей, яка була організована спільно з Сумською торгово-промисловою палатою.

«Сучасні студенти здатні розв’язувати значущі питання для розвитку економіки Сумщини. Ідеї молоді – неочікувані, часом навіть провокативні. Для студентів сьогоднішня гра – це майданчик для втілення їх креативності, а для викладачів – це ще один спосіб вдосконалення власної педагогічної майстерності», – зазначила декан факультету підвищення кваліфікації та післядипломної освіти СумДУ Вікторія Божкова.

За правилами, за годину команди  мали запропонувати інноваційні бізнес-ідеї для співробітництва з Сумською ТПП. У фіналі гри студенти презентували бізнес-проекти членам журі та присутнім. Озвучивши ідею, кожна з команд мала визначити цільову аудиторію, необхідні ресурси, структуру витрат, ключових партнерів тощо.

Серед студентських ідей – створення всеукраїнської асоціації торгово-промислових палат, відкриття центру 3D-технологій,центру альтернативної енергетики,започаткування обласної виставки реклами і маркетингу,проведення семінарів з Team building та інші.

«Під час гри ми набуваємо вмінь працювати в команді, розкриваємося як майбутні підприємці, показуємо себе перед керівництвом підприємства. Особисто я навчилася працювати в командні, виступати на публіці, спілкуватися з аудиторією», –розповіла майбутній інженер-матеріалознавець, неодноразова учасниця бізнес-ігор Марина Шостак.

Гра використовує досвід, напрацьований викладачами СумДУ в рамках проекту TEMPUS «Створення міжуніверситетських стартап-центрів для студентської інноваційної діяльності», а також в рамках програми підвищення кваліфікації «З інноваційної педагогічної діяльності». Захід організували факультет підвищення кваліфікації та післядипломної освіти та стартап-центр СумДУ «NewGeneration».

Попередні ділові ігри проходили на базі ТОВ «Горобина», концерну «Укрросметал». Найближчим часом заплановано проведення бізнес-ігор спільно з ТОВ «Керамейя».

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]