Дата публікації:
13 вересня 2011
Кількість переглядів:
1530
Поділитися:

З 12 по 30 вересня в інформаційно-бібліографічному відділі проходять Дні інформації. На виставці представлені нові надходження літератури – це понад 730 видань з усієї України: підручники, монографії, енциклопедії, словники, матеріали конференцій, автореферати, дисертації, періодичні видання та ін.

Приємно, що з-поміж представлених видань 13 видань – праці співробітників університету,  у тому числі професорів університету В.М. Вандишева, В.Я. Стороженка,. В.А. Смирнова, О.С. Переломової, В.М. Власенка, О.А. Лукаш та ін.

70 книг надійшло з обмінних фондів бібліотек університетів Києва, Львова, Харкова, Донецька, Ужгорода, Чернівців, Курська (Росія), Варшави (Польща), Петрошани (Румунія) та ін

59 книг подаровані авторами, читачами, видавництвами.

Надзвичайну цінність для бібліотеки СумДУ становлять книги, подаровані авторами з власними дарчими підписами. Серед них видання «Ars est philosophia vitae» з дарчими підписами проф. В.М. Вандишева та проф. О.С. Переломової, видання проф. С.О. Швачко, які містять наставляння своїм читачам, одне з яких  - «Книга должна создавать читателя».

Представлені матеріали конференцій, заходи з яких проходили на базі університету, це традиційні: «Інформатика, математика, механіка», «Сучасні технології в промисловому виробництві», «Перший крок у науку», «Економіка та менеджмент: перспективи розвитку», «Маркетинг інновацій і інновації в маркетингу» та ін.

Бібліотека поповнила фонди літературою з нових спеціальностей: «Медиапланирование» А.Н. Назайкина, «Основы теории связей с общественностью» А.Д. Кривоносова, «Связи с общественностью: теория, практика, коммуникационные стратегии»за ред. В.М. Горохова, Т.Е. Гринберга, «Зв’язки з громадськістю. Наукові основи, методика, практика» В.Г. Королько, «Основні теорії масової масової комунікації і журналістики» В.Ф. Іванова.

Цікавими для літературознавців стануть книги з нещодавно започаткованої серії «Класна література». Увазі пропонуються твори Володимира Сосюри: лірика «Любіть Україну» та роман-щоденник «Третя рота», де автор розповідає про своє письменницьке життя.

Непересічну зацікавленість викличуть видання, що приурочені до ювілеїв вищих навчальних закладів.

Серед надходжень краєзнавчого напрямку: збірник документів і матеріалів «Путивльщина в роки Великої Вітчизняної війни (1941-1945)», фотоальбом «Простір пейзажу» сумського художника Д.О. Чуднова, «Історія сумських козацького та гусарського полків» Л.П. Сапухіної.

Також за останній період фонд бібліотеки поповнився раритетними книгами 1886-1940 років видання (39 назв) різноманітної тематики, серед яких словники, енциклопедії, література з медицини, психології, твори В. Шекспіра, М. Ріда, В.А. Жуковського, М.В. Гоголя, І.О. Гончарова та ін.

Бібліотека запрошує відвідати Дні інформації.

Центральна бібліотека, кім. Б-212, Інформаційно-бібліотграфічний відділ.

Інформаційно-бібліографічний відділ
бібліотеки СумДУ

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]