Дата публікації:
07 листопада 2014
Кількість переглядів:
969
Поділитися:

Протягом жовтня доцент кафедри моделювання складних систем СумДУ Яків Ляшенко в рамках індивідуального гранту стажувався в Технічному університеті Берліну. Дослідження, що проводилися спільно з німецькими колегами, стосувалися моделювання фізики зіткнень пружних тіл із урахуванням адгезії, За результатами досліджень написано сумісну наукову статтю,  яка буде опублікована в міжнародному журналі, що обліковується базою даних Scopus.

Також за час перебування в Берліні доцент СумДУ взяв участь у школі-семінарі «Трибологія в авіакосмічній промисловості: загасання, зношенняі структурна динаміка в аерокосмічних системах», де зробив півгодинну доповідь на тему «Термодинамічне представлення межового тертя». Загалом на семінарі були представлені доповіді вчених з Німеччини, Росії, Китаю та України. Крім того, Яків Ляшенко взяв участь в офіційній зустрічі з президентом Університету Крістіаном Томсеном.

 Для довідки. Технічний університет Берліну є одним із дев’яти найбільших вишів Німеччини. У закладі навчаються більше 20 тисяч студентів.  Університет посідає 212 місце у світі за рейтингом Webometricsта 192 місце – за рейтингом QSTOP-Universities.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]