Дата публікації:
23 вересня 2011
Кількість переглядів:
1777
Поділитися:

У стінах Лондонського Міського Університету (City University London, Великобританія) відбулась  7-ма Міжнародна конференція «Compressors  and Their Systems», присвячена компресорній техніці.

Сумський державний університет, зокрема факультет ТеСЕТ, на конференції представляли аспіранти кафедрі технічної теплофізики Андрій Скорик та Олег Щербаков.Також участь у конференції брав випускник цієї ж кафедри, інженер СМПО ім. Фрунзе Олексій Обухов. Роботи, представлені аспірантами на конференції, були  виконані під керівництвом доцента кафедри технічної теплофізики СумДУ Калінкевича Миколи Васильовича.

Загалом у конференції брали участь представники університетів та підприємств з усього світу, зокрема Великобританії, США, Данії, Німеччини, Франції, Японії, Індії та ін. На конкурс було представлено 45 доповідей за наступними напрямами: турбокомпресори, теплові насоси, поршньові компресори, компресори холодильних установок, гвинтові компресори, спіральні компресори, роторні компресори.

З самого початку організація конференції вразила простою та сімейною обстановкою. Учасників конференції зустрічали особисто керівники організаційного комітету професори Айан Сміт (голова конференції, директор центру компресорів об’ємної дії Лондонського Міського Університету) та Нікола Стошич (професор відділу компресорів об’ємної дії Лондонського Міського Університету).

Аспіранти СумДУ виступали у секції «Турбокомпресори».  Олег Щербаков представив доповідь на тему: «Investigation of the gas flow in the vaneless diffusers of the centrifugal compressors» (Дослідження течії газу у безлопаткових дифузорах відцентрових компресорів). Андрій Скорик розповів про «The design of vaned diffusers of centrifugal compressors based on the given velocity distribution» (Проектування лопаткових дифузорів відцентрових компресорів згідно з заданим розподілом швидкостей).

Статті учасників конференції опубліковані в типографії Кембриджу в збірнику  7thInternational Conference on Compressors and their Systems 2011, City University London, UK, 5–6 September 2011. Збірник праць також надрукован у США.

Професор Стошич, який навчався та працював до 1992 року в Югославії, розповів, що на початку своєї кар’єри у 70-х роках відвідував Сумський машинобудівний завод ім. Фрунзе. Також професори Сміт та Стошич зацікавились можливістю відвідати Україну та взяти участь у міжнародній конференції  Сумського державного університету. Вони виразили, за їх словами, «особистий інтерес» до статей аспірантів, не зважаючи на те що, є спеціалістами в області гвинтових компресорів. Варто також відзначити, що й більшість доповідей була присвячена саме компресорам цього типу.

Наприкінці привітальної зустрічі професори підписали аспірантам кафедри ТТФ збірники з матеріалами конференції та побажали подальших успіхів.

Факультет ТеСЕТ,
відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]