Дата публікації:
16 грудня 2014
Кількість переглядів:
1169
Поділитися:

Громадське формування СумДУ з охорони громадського порядку «Спарта», що діє з вересня минулого року, зараз налічує 28 учасників. У його складі – студенти юридичного та інших факультетів, а також співробітники.

Керівник – заступник декана юридичного факультету, кандидат юридичних наук Олександр Ільченко.

Три рази на тиждень представники загону проходять заняття зі спеціальної фізичної підготовки. Крім того, двічі на місяць вони відвідують заняття з вогневої підготовки та лекції «Основи правових знань». Вивчаються нормативні та законодавчі акти щодо патріотичного виховання молоді, знайомляться з історією розвитку національно-визвольного руху в Україні.

Серед завдань загону – охорона громадського порядку на культурно-масових, спортивних та інших заходах університету, а також сприяння діям міліції щодо охорони громадського порядку.

Громадське формування «Спарта» активно співпрацює з правоохоронними органами. Патріотичне виховання учасників загону здійснюється на прикладі Збройних Сил України та Національної гвардії України.

За словами ректора СумДУ Анатолія Васильєва, університет виховує національно свідомих, патріотично налаштованих студентів, готових відстоювати територіальну цілісність Батьківщини.

«На теоретичних і практичних заняттях «Спарти» отримав корисні знання і навички. Переконаний, що вони знадобляться мені для майбутньої кар’єри. Планую працювати в міліції», – зазначив п’ятикурсник спеціальності «Управління фінансово-економічною безпекою» Леонід Довбня.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]