Дата публікації:
17 грудня 2014
Кількість переглядів:
822
Поділитися:

13 грудня Сумський державний університет втретє поспіль зустрів учасників Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка. За право називатися кращими серед обдарованої молоді змагалися студенти 26 вищих навчальних закладів І-IVрівнів акредитації Сумщини.

Метою конкурсу є вшанування творчої спадщини Тараса Григоровича,  виявлення  творчо  обдарованої  молоді,   розвиток   її потенціалу,  виховання  у  молодого  покоління  поваги  до  мови і традицій свого народу, підвищення рівня мовної освіти в Україні.

Організаторами конкурсу виступили Департамент освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації, факультет іноземної філології та соціальних комунікацій СумДУ.

Під час урочистого відкриття директор Департаменту освіти і науки Сумської облдержадміністрації Олена Попова наголосила, що конкурс імені Тараса Шевченка сприяє розвитку нестандартного мислення і художнього світобачення для розв’язання національно важливих питань суспільства.

Успіхів у виконанні конкурсних завдань побажав учасникам перший проректор СумДУ Василь Карпуша. Він підкреслив, що такі заходи об’єднують студентів області в одну велику родину.

Завідувач кафедри журналістики і філології, голова журі конкурсу Олена Ткаченко заохотила конкурсантів виявити свій творчий потенціал з любов’ю до Тарасового слова, не зупинятися на досягнутому і підкорювати вершини художньо слова.

Офіційні результати конкурсу будуть оприлюднені згодом.

 

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]