Дата публікації:
13 січня 2015
Кількість переглядів:
672
Поділитися:

Підсумкова зустріч з представниками робочих груп СумДУ за проектами грантової програми Європейського Союзу Темпус відбулася наприкінці грудня. Ректор Анатолій Васильєв нагородив кращих виконавців проектів п'ятого етапу програми грамотами в номінаціях: «Створення нових навчальних програм», «Модернізація навчальних програм згідно з кращим європейським досвідом», «Впровадження інноваційних освітніх методик», «Кращі ІТ-розробки», «Підтримка студентських інноваційних проектів», «Кращий дослідницький продукт».

Сумський державний університет виконує вісім проектів програми ЄС Темпус у галузі освіти і науки. Це є одним з кращих показників серед вищих навчальних закладів України. 

Виконання проектів спрямоване на відкриття нових та модернізацію існуючих навчальних програм, впровадження інноваційних освітніх технологій, посилення взаємодії з підприємництвом, підвищення якості освітніх послуг, оснащення сучасною комп’ютерною технікою тощо. Участь у проектах є одним із основних інструментів інтеграції СумДУ до європейського освітнього простору.

Результатами таких проектів у СумДУ стала модернізація навчальних програм відповідно до європейських стандартів якості у Медичному інституті та на факультеті ТеСЕТ, підготовка нової спільної європейської програми з крос-медіа. Крім того, на базі університету відкрито ряд сучасних центрів та лабораторій. Серед них – стартап-центр «NewGeneration», метою якого є запровадження в університеті інформаційної, організаційної, навчальної та бізнес-підтримки студентів і викладачів, які прагнуть впроваджувати інноваційні ідеї; залучення бізнесу, впливових громадських структур до реалізації заходів, які сприятимуть інтелектуальному і творчому співробітництву студентів в сфері розробки стартап-проектів; сприяння зростанню бізнес-активності в регіоні тощо. Також у 2014 році в університеті було відкрито лабораторію сучасних інформаційних систем університетського менеджменту, завданням якої є аналіз методів і технологій побудови сучасних систем управління вишем, адаптація кращих європейських практик університетського менеджменту, проведення консультацій для працівників закладів освіти і науки тощо.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]