Дата публікації:
12 лютого 2015
Кількість переглядів:
1057
Поділитися:

12 лютого в Сумському державному університеті заступник Міністра молоді та спорту України Ігор Гоцул поспілкувався зі студентським активом міста. Високопосадовець окреслив перспективи розвитку молодіжної політики та відповів на запитання студентів.

З вітальним словом до присутніх звернувся голова Постійної комісії з питань освіти, науки, культури, туризму, спорту та молодіжної політики Сумської обласної ради, ректор СумДУ Анатолій Васильєв. Участь у зустрічі взяли заступник голови-керівник апарату Сумської облдержадміністрації Іван Боршош та начальник управління молоді та спорту Сумської облдержадміністрації Дмитро Лантушенко.

«Відповідно до європейських стандартів Україна має докорінно змінити підходи до розвитку спорту і молодіжної політики. Принципові зрушення вже відбуваються завдяки активній позиції молоді, у тому числі й сумських студентів, – переконаний Ігор Гоцул. – Молодіжна політика має відповідати прагненням молоді, тож повинна формуватися саме нею, а не лише посадовцями».

За словами заступника Міністра, тривають дискусії щодо оптимальної моделі сучасного українського спорту і молодіжної політики. Він закликав активістів долучатися до обговорень і висловлювати свої пропозиції на сайті Міністерства, в соціальних мережах тощо.

Крім того, Ігор Гоцул звернув увагу присутніх на численні молодіжні програми обміну, доступні українським студентам. Участь у закордонних програмах, на його думку, – це додаткова можливість для реалізації особистісного потенціалу.

«Патріотична налаштованість, інноваційність, креативність студентів Сумського державного університету і Сумщини в цілому доводять, що молодь готова рухати країну вперед», – зазначив ректор СумДУ Анатолій Васильєв.

Запитання студентів до високопосадовця стосувалися національно-патріотичного виховання, розвитку неформальної освіти, реконструкції лижної бази в урочищі Токарі, інструментів протидії корупції у галузі спорту і молодіжної політики тощо.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]