Дата публікації:
17 лютого 2015
Кількість переглядів:
1062
Поділитися:

Студенти Сумського державного університету долучилися до години історії з нагоди 26 річниці з дня виведення радянських військ з Афганістану. Захід відбувся 17 лютого в літературній вітальні бібліотеки СумДУ.

Спогадами про цю трагічну сторінку історії поділилися гості зустрічі – співробітники СумДУ, які були учасниками воєнних дій на території інших держав.

Проректор з адміністративно-господарської частини СумДУ, сержант у відставці Анатолій Положій розповів, що він потрапив в Афганістан у 19 років і  виконував інтернаціональний обов’язок у східній країні протягом року.

«Нелегко згадувати те, що бачив. Але ми маємо передавати досвід мужності молодому поколінню. Це особливо актуально в буремний для України час», – переконаний Анатолій Положій. Він виконав на гітарі пісню-спогад про Афганістан.

Присутні почули історичну довідку про військовий конфлікт в Афганістані, переглянули тематичний відеосюжет, відчули біль душі і пам'ять серця у поезіях, які читали учасники студентського гуртка «Краяни». Полеглих ветеранів-афганців присутні вшанували хвилиною мовчання. Афганська земля забрала життя близько трьох тисяч українських солдатів і офіцерів. Майже 90% загиблих були молодші 25 років.

«Священна місія чоловіка – захистити своїх рідних», – акцентував викладач військової кафедри СумДУ, учасник воєнних дій у Чехословаччині, полковник Павло Трофименко.

У фіналі зустрічі ветерани Афганської та інших воєн отримали квіти і подарунки від профспілки Сумського державного університету.

Захід підготував відділ позанавчальної роботи.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]