Дата публікації:
20 лютого 2015
Кількість переглядів:
1182
Поділитися:

Сумський державний університет підписав угоду про партнерство з Представництвом Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні. Мета співпраці – упровадження гендерних підходів в українських вишах та просування принципів дуальної освіти.

Підписання відбулося в рамках Всеукраїнського семінару на тему «Гендерний аудит ВНЗ як інструмент реалізації політики рівних прав та можливостей жінок та чоловіків в освітній сфері». Експертна зустріч, що проходила 18-20 лютого в СумДУ, зібрала представників 16 вишів із різних областей України. Учасники семінару обговорили актуальні питання реформування вищої освіти в Україні, врахування гендерного компоненту в цих процесах, методологію гендерного аудиту.

Як зазначила Представниця Фонду ім. Фрідріха Еберта Іліана Міхаелідес, Сумський державний університет – приклад для інших вишів України в питаннях гендерної політики. З її слів, спільний проект Фонду і СумДУ з упровадження гендерних підходів у вищу освіту надасть ще більше можливостей для самореалізації студентства, викладачів та співробітників університету. Проект щодо розвитку дуальної освіти дозволить одночасно з академічними знаннями отримувати практичні навички на робочому місці.

За словами ректора СумДУ Анатолія Васильєва, соціальне обличчя Сумського державного університету – це низка соціальних програм і проектів, відомих в області та Україні. Серед них – дитячий табір «Універ», кімната для  батьків з дітьми «Студентський лелека». «Гендерна політика – пріоритет європейського співтовариства. Сумський державний університет активно впроваджує у свою діяльність принципи рівних можливостей», – додав ректор.

«Переконана, з професійною командою СумДУ, високим методичним рівнем, досвідом і чітким баченням розвитку гендерна політика в українських вишах вийде на якісно новий рівень», – акцентувала голова ради ГО «Харківський обласний гендерний ресурсний центр» Тетяна Ісаєва.

«Одним із суттєвих здобутків СумДУ у просуванні гендерної рівності є розробка та застосування процедури гендерного аудиту. Це – власна унікальна методика, адаптована до вищих навчальних закладів. Ми готові і надалі розповсюджувати досвід гендерно-орієнтованої діяльності, популяризувати ці процеси в інших вищих навчальних закладах України», – підкреслила координаторка Всеукраїнської мережі осередків гендерної освіти у ВНЗ, фахівець гендерного ресурсного центру СумДУ Юлія Савельєва.

З 2015 року гендерний ресурсний центр СумДУ координує Всеукраїнську мережу осередків гендерної освіти у ВНЗ. Мережа була створена у 2012 році і нині нараховує більше 30 осередків у різних містах України. Мета її діяльності – об’єднання зусиль гендерних експертів та експерток для сталого впровадження принципів гендерної рівності в освіту.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]