Дата публікації:
23 лютого 2015
Кількість переглядів:
825
Поділитися:

19 лютого на Вченій раді Сумського державного університету перший проректор Василь Карпуша поінформував про практично-орієнтовану підготовку студентів, яка передбачає оновлення змісту і форми освіти, практичну підготовку викладачів і співпрацю з роботодавцями.

За словами ректора СумДУ Анатолія Васильєва, відповідно до Закону України «Про вищу освіту» особливого значення набуває формування у студентів відповідних компетентностей. Конкурентоспроможність випускників на ринку праці визначається не лише якістю їх теоретичної освіти, а й навичками практичної роботи, знанням сучасних технологій та обладнання підприємств.

Практично-орієнтований навчальний процес включає лабораторні роботи тривалістю 6-8 академічних годин; віртуальні лабораторні роботи; написання курсових робіт за реальними завданнями підприємств чи установ; розширення форм і механізмів проходження студентами практики тощо. Наприклад, заняття для студентів старших курсів Медичного інституту проводяться безпосередньо на клінічних кафедрах у профільних лікувальних закладах міста.

Для набуття практичних навичок студенти СумДУ виконують завдання у підрозділах університету, залучаються до виконання науково-дослідних робіт і госпдоговорів. Крім того, у 2014 році майже удвічі зросла кількість студентів, які пройшли стажування та практику за кордоном (70 осіб).

Важливим чинником практичної підготовки студентів є відповідна кваліфікація професорсько-викладацького складу, а саме, підвищення кваліфікації викладачів  на профільних підприємствах (установах) в Україні та за кордоном, отримання мовних, ІТ чи інших сертифікатів.

Практичну складову академічної освіти посилює також залучення фахівців-практиків і роботодавців до освітнього процесу та до формування освітньо-професійних програм.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]