Дата публікації:
06 березня 2015
Кількість переглядів:
856
Поділитися:

Протягом останніх років СумДУ значно розширив напрямки міжнародної діяльності і впевнено тримає курс на інтеграцію до європейського простору вищої освіти.

Щороку СумДУ пропонує безліч можливостей отримати безцінний досвід, збагати свої мовні навички та підвищити рівень знань професійного спрямування у провідних університетах світу. Найпопулярнішими програмами серед студентів, аспірантів і викладачів СумДУ традиційно є програми ЄС ErasmusMundus, програма ім. Фулбрайта, стипендії Німецької служби академічних обмінів DAAD, стипендії Китайського Уряду, програма обміну UGRAD, навчання у літніх школах та багато іншого.

З метою поширення інформації про програми академічної мобільності відділ міжнародного співробітництва регулярно організовує презентації та семінари, залучає представників інформаційних центрів освітніх програм. Студенти з усієї Сумщини мають можливість ознайомитися з інформацією щодо програм міжнародної мобільності та пройти мовне тестування на базі СумДУ.

 З кожним роком кількість учасників програм академічної мобільності стрімко зростає.СумДУ на регулярній основі реалізує програми довгострокового навчання в рамках угод з університетами-партнерами Німеччини, Польщі, Китаю тощо. Щорічно студенти та аспіранти СумДУ навчаються у літніх школах, стають переможцями програм ДААД і отримують стипендії на вивчення німецької мови у кращих ВНЗ Німеччини. Також активно беруть участь у проектах «Молодь в дії» (YouthinAction), StudyTourstoPoland, в рамках яких здійснюють навчальні та ознайомчі візити до Польщі, Грузії, Вірменії, Македонії та інших країн.

У 2014 році 17 кандидатів від СумДУ стали переможцями програми ЄС ErasmusMundusі отримали стипендії на навчання та стажування у провідних університетах країн Європи – Польщі, Німеччині, Португалії, Франції, Італії. Цього року кількість заявок від СумДУ на участь у програмі ЄС ErasmusMundusзначно збільшилася. Було подано  близько 70 заявок від наших студентів, аспірантів, викладачів та співробітників для розгляду комісієюєвропейських університетів, які наступного навчального року готові прийняти на навчання, стажування та викладацьку роботу. На початку квітня чекаємо на результати відбору. Серед університетів, які отримали заявки від наших студентів, аспірантів та викладачів, – університет Адама Міцкевича в Польщі, університет Монпельє-2 у Франції, Технічний університет в м. Турин (Італія) та багато інших.

Начальник відділу міжнародного співробітництва Костянтин Кириченко зазначив, що співпраця між університетами Європи і всього світу забезпечує відкритість освітнього простору, сприяє покращенню якості науково-освітнього процесу, розвитку та впровадженню нових технологій навчання. Досвід стажування або навчання за кордоном має стати невід’ємною складовою підготовки студента в університеті. Інформацію щодо актуальних пропозицій навчання, стажування, проведення досліджень на базі закордонних ВНЗ, консультації під час оформлення пакету документів, цінні поради щодо участі у відбіркових етапах стипендіальних програм можна отримати у відділі міжнародного співробітництва СумДУ.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]