Дата публікації:
13 березня 2015
Кількість переглядів:
1020
Поділитися:

12 березня в Сумському державному університеті відбулося мистецьке шоу  «Талант – International». Свої творчі здібності демонстрували іноземні студенти СумДУ та інших вищих навчальних закладів Сум.

На глядачів чекало яскраве дійство з національним колоритом в сучасній інтерпретації. Були представлені вокальні, хореографічні жанри, інструментальні номери, КВН і навіть перукарське мистецтво від студентів з Іраку, Азербайджану, Туркменістану, Узбекистану, Туреччини, Палестини, Танзанії, Замбії, Нігерії, України. Родзинкою цьогорічного свята стали відеозвернення від випускників університету, надіслані з різних куточків світу.

В рамках заходу відбулася дегустація національних кухонь. Усі охочі мали можливість скуштувати екзотичні страви 13 країн, серед яких – Марокко, Йорданія, Грузія, Монголія.

«СумДУ знають в моєму рідному місті – Бєлгороді. У цьому виші навчалися мій брат та друзі. Непроста ситуація між Україною та Росією не впливає на моє навчання та ставлення до мене. У нас панує дружня атмосфера. Серед моїх друзів багато як українців, так і іноземних студентів», – розповіла третьокурсниця спеціальності «Лікувальна справа» Діана Холодова (Російська Федерація).

На переконання студентки з Монголії Полортоль Улзійсайхан, навчатися в багатонаціональному університеті дуже цікаво, адже пізнаєш культуру і традиції різних народів. «Переконана, що завдяки якісній освіті в СумДУ стану високопрофесійним педіатром», - додала дівчина.

Як зазначив шестикурсник Медінституту Басем Кассаб (Палестина), у СумДУ поряд із навчанням він має можливість реалізувати творчий потенціал: «Сьогодні виступатиму у складі команди КВН іноземних студентів «С акцентом», а також танцюватиму національний танець разом зі студентами з Палестини, які цього року перевелися на навчання в СумДУ з Донецької та Луганської областей».

«В інтернаціональній родині Сумського державного університету студенти отримують досвід міжкультурного спілкування, краще оволодівають англійською мовою, вивчають звичаї і традиції різних країн. Така єдність особливо актуальна в нелегкий для України час», – зазначила організатор шоу, спеціаліст по роботі з іноземними студентами відділу позанавчальної роботи СумДУ Наталія Супрунова. Загалом у СумДУ навчаються близько 1400 студентів із понад 50 країн світу (Європи, Азії, Африки та країн СНД).

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]