Дата публікації:
27 березня 2015
Кількість переглядів:
1713
Поділитися:

25 березня в Міністерстві освіти і науки України науковці Центру вебометрії та веб-маркетингу СумДУ презентували оновлену редакцію вебометричного рейтингу «SWR» (SumyWebRank) і взяли участь в церемонії нагородження переможців.

Учасниками рейтингу стали близько 800 навчальних закладів довузівської освіти – учасників V Конкурсу на кращий веб-сайт навчального закладу, що проводиться Інтернет-Асоціацією України (ІнАУ) за підтримки Міністерства освіти і науки (МОН).

Перший заступник Міністра Інна Совсун висловила вдячність всім організаторам за те, що, попри непросту ситуацію в державі, у системі освіти, особливо на місцях, з’являються нові ідеї та підходи, спрямовані на майбутній прогрес, одним із показників якого є представленість навчальних закладів в Інтернет-просторі.

Голова правління ІнАУ Тетяна Попова відзначила внесок Сумського державного університету у підготовку нової редакції вебометричного рейтингу навчальних закладів, який цього року став окремою номінацією щорічного Конкурсу на кращий веб-сайт навчального закладу від ІнАУ.

Начальник Центру вебометрії та веб-маркетингу СумДУ Дмитро Фільченко під час церемонії  підкреслив, що вебометричний підхід до оцінювання діяльності навчальних закладів є гарним доповненням експертного підходу, який здебільшого використовується у різноманітних конкурсах веб-сайтів. Окрім іншого, вебометрія дозволяє в автоматизованому режимі, 24 години на добу, проводити моніторинг інформаційної відкритості та корисності будь-яких інституцій: від навчальних закладів до ЗМІ та органів влади.

Із повною версією результатів та методикою рейтингу можна ознайомитися на Першому українському рейтинговому порталі.

Нагадаємо, що вебометричний рейтинг «SWR»було започатковано Сумським державним університетом у 2013 році як приклад наукового продукту університету з вагомою інноваційною складовою та соціальним значенням.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]