Дата публікації:
27 березня 2015
Кількість переглядів:
695
Поділитися:

26 березня в Сумському державному університеті відбулася відкрита лекція національного рекордсмена пам’яті, керівника «Школи розвитку пам’яті» при СумДУ Артема Гарина. Присутні дізналися, що таке пам’ять, як вона функціонує та як її можна використовувати найбільш ефективно.

Лектор ілюстрував свою доповідь прикладами відомих особистостей із видатними можливостями пам’яті, а також розповів про Германа Еббінгауза – одного з перших науковців, який вивчав  пам’ять.

Учасники лекції ознайомилися з типологією пам’яті, її властивостями  (об’єм, швидкість запам’ятовування, відтворення і забування тощо); основними законами пам’яті, серед яких – осмислення, інтерес, мотивація, повторення тощо.

Як зазначив Артем Гарин, слухачі «Школи пам’яті» вивчають фізіологію роботи пам’яті, розбираються із законами фіксації та відтворення інформації, відпрацьовують ефективні методики запам’ятовування. Крім того, важливим елементом занять є закріплення набутих знань на практиці, формування культури та дисципліни розуму.

«Принципова умова для ефективного розвитку пам’яті – змінити своє ставлення до неї. Потрібно повірити, що запам’ятовувати – це легко. До того ж, спонукання себе до зусиль запам’ятовувати згодом перетворюється на звичку», – переконаний національний рекордсмен.

fb.com/wrpsumy

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]