Дата публікації:
02 квітня 2015
Кількість переглядів:
724
Поділитися:

За підсумками рейтингу європейських університетів U-Multirank Сумський державний університет посів третю позицію серед кращих українських університетів після Київського національного університету імені Тараса Шевченка та Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут». Рейтинг було оприлюднено 30 березня. Високе місце СумДУ в рейтингу кращих європейських університетів було визначене за підсумками оцінки 30 різних показників діяльності вишів.

В окремій рейтинговій номінації за досягнення в інноваційній, підприємницькій та соціальній діяльності (Economic Involvement Ranking) СумДУ зайняв 2 місце, а в номінації за досягнення в науковій діяльності (Research & Research Linkages Ranking) – 6 місце серед українських вишів.

У цьогорічному рейтингу U-Multirank  також представлені факультет електроніки та інформаційних технологій СумДУ (номінація «Комп’ютерні науки») та Медичний інститут СумДУ (номінація «Медицина»). Студенти цих структурних підрозділів проходили незалежне опитування від Європейської комісії про задоволеність якістю свого навчання за спеціальністю та освітньою діяльністю в університеті в цілому.

Високі показники СумДУ в рейтингу U-Multirank 2015 цілком корелюють із позиціями університету в міжнародних рейтингах  QS, Webometrics, SCImago та інших.

Цього року в рейтингу  U-Multirank  взяли участь більше 1200 вишів з понад 80 країн світу. Україна була представлена чотирнадцятьма університетами.

Рейтинг кращих європейських університетів U-Multirank, що проводиться з 2014 року під егідою Європейської комісії, є інструментом аналізу показників ВНЗ за більше ніж 30 індикаторами, що характеризують різні напрями діяльності: навчання, дослідження та «третю місію».

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]