Дата публікації:
02 квітня 2015
Кількість переглядів:
712
Поділитися:

Десять наукових праць з історії української еміграції з’явилися у відкритому доступі в Сербії. Відтепер із дослідженнями завідувача кафедри теорії та історії держави і права Валерія Власенка на сайті відділення україністики філологічного факультету Белградського університету зможуть ознайомитися наукова громадськість, студенти та українська діаспора цієї балканської країни.

Тематика робіт історика СумДУ – хвилі еміграції в Сербію, громадські організації та культурно-освітні установи, громадські та наукові діячі, митці, відзначення Шевченківських свят, біженці із Карпатської України після подій березня 1939 року, а також рецензії на сербську наукову літературу.

Валерій Власенко декілька років поспіль підтримує наукові зв’язки з викладачами Белградського університету. Зокрема, науковець працював у національних архівах та бібліотеках, мав зустрічі з представниками української діаспори та колегами з місцевого університету, прочитав лекцію для майбутніх україністів про українську еміграцію в Югославії у міжвоєнний період, а також брав участь у міжнародній науковій конференції у м. Нові Сад.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]