Дата публікації:
20 квітня 2015
Кількість переглядів:
852
Поділитися:

Сумський державний університет спільно з Львівським національним університетом імені Івана Франка організували Всеукраїнський науково-практичний семінар «Інтегрована інформаційна система управління університетом: типові рекомендації для ВНЗ України».

Форум, що проходив у Львові, зібрав українських фахівців, експертів з Німеччини, Польщі, Білорусі, Молдови, Грузії. Були присутні також представники ДП «Інфоресурс» МОН України.

У програмі семінару – презентація основних результатів проекту «INURE» програми ЄС TEMPUS, обговорення основних принципів побудови та проблем впровадження інтегрованої системи управління університетом для ВНЗ України.

Під час семінару проректор з науково-педагогiчної роботи Сумського державного університету Володимир Любчак  розповів про актуальність результатів проекту INURE для імплементації положень нового Закону України «Про вищу освіту».

Начальник центру інформаційних систем Сумського державного університету Владислав Хоменко представив модель і функціональну структуру інтегрованої інформаційної системи управління університетом та розповів про взаємодію з інформаційними системами МОН України.

За підсумками семінару прийняті типові рекомендації для ВНЗ України щодо створення таких інформаційних систем.

Проект «INURE» програми ЄС ТЕМПУС спрямований, передусім, на адаптацію сучасної європейської методики управління університетом в ЄС і заснований на використанні новітніх комп’ютерних та управлінських технологій. Одним із важливих аспектів реалізації проекту є розроблення та впровадження програмного забезпечення нового покоління для управління університетом на основі аналізу й обробки інформаційних потоків, пристосованих до існуючих систем управління в університетах-партнерах.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]