Дата публікації:
25 червня 2015
Кількість переглядів:
1087
Поділитися:

23 червня Сумський державний університет відвідав професор з Великобританії Пол Хайленд – експерт у підвищенні якості навчальних програм в Університеті Бат Спа, член Британської Ради експертів з якості освіти. Поїздка відбулася в рамках міжнародного грантового проекту ALIGN програми ЄС Темпус «Досягнення та регулювання балансу між освітніми програмами та кваліфікаційними рамками».

Гість провів лекцію для академічного та управлінського складу університету на тему «Побудова навчальної програми: результати навчання та оцінювання студентів».

«Сумський державний університет робить успішні кроки в напрямі побудови системи підвищення якості навчального процесу та приведення навчальних програм та освітніх послуг у відповідність до європейських стандартів. Відчувається зацікавленість команди університету в реалізації проекту», – акцентував Пол Хайленд.

На переконання начальника відділу міжнародного співробітництва Костянтина Кириченка, участь Сумського державного університету у відповідних міжнародних проектах сприяє підвищенню якості освітньої діяльності СумДУ, а також інтеграції університету та його послуг до європейського простору вищої освіти.

У першу чергу робота спрямована  на програми магістерського рівня. Проект реалізується на факультетах економіки та менеджменту, технічних систем та енергоефективних технологій. Надалі цей досвід буде поширений на інші факультети та на бакалаврські програми різних напрямів.

«Українським вищим навчальним закладам дуже важливо навчитися оцінювати якість освітніх послуг. Ця теза зафіксована у новому Законі «Про вищу освіту». Аби перейняти досвід кращих вишів світу з цих питань, багато викладачів і співробітників університету відвідують країни Європейського Союзу, США. Сьогодні маємо гарну нагоду ознайомитися з європейським досвідом безпосередньо у стінах нашого університету», – зазначила декан факультету економіки та менеджменту Ольга Прокопенко.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]