Дата публікації:
30 жовтня 2015
Кількість переглядів:
936
Поділитися:

29 жовтня в Сумському державному університеті відбулася підсумкова всеукраїнська науково-практична конференція за результатами проекту «Гендерний мейнстримінг у вищих навчальних закладах України». 

Сумський державний університет на цьогорічному конкурсі Фонду локальних ініціатив Посольства Фінляндії в Україні отримав фінансування на реалізацію проекту з проведення гендерного аудиту у вищих навчальних закладах. До проекту  приєдналися 20 ВНЗ з 10 регіонів України, представники яких взяли участь у фінальній конференції.

Гендерний аудит в університетах передбачав моніторинг студентсько-викладацького середовища та керівного складу на предмет співвідношення чоловіків і жінок, аналіз гендерних стереотипів шляхом проведення опитувань, просвітницьку роботу тощо.

Координаторка проекту Юлія Савельєва наголосила, що проект має на меті утверджувати гендерну рівність та реалізовувати гендерночутливі підходи в українських ВНЗ. З її слів, проведення гендерного аудиту приверне увагу до питання гендерної рівності в університетах та буде мотивувати адміністрацію ВНЗ до реалізації політики рівних прав і можливостей жінок і чоловіків, що дозволяє повноцінно самореалізуватися кожній особистості незалежно від статі.

На переконання керівниці координаційного центру гуманітарної політики СумДУ Ніни Світайло, актуальність проекту визначена тим, що, незважаючи на державні програми щодо забезпечення гендерної рівності, в Україні спостерігається дефіцит ініціатив, які тому сприяють. Всеукраїнський гендерний аудит є практичним інструментом у досягненні рівності жінок і чоловіків. Його результати ляжуть в основу розробки політики кожного ВНЗ-учасника заходу. 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]