Дата публікації:
17 лютого 2016
Кількість переглядів:
1253
Поділитися:

11 лютого на базі Сумського державного університету відбувся вебінар «Інноваційні методи навчання», участь в якому взяли більше 50 викладачів зі Швейцарії, Естонії та України. Однією з основних тем, презентованих у ході вебінару, став метод проблемно-орієнтованого навчання (problem-based learning).

Чимало прикладів із власного досвіду використання кейсів та ситуаційних задач представили науковці Університету Санкт-Галлену (Швейцарія). Представник Інституту економіки та навколишнього середовища Університету Санкт-Галлену Hans C. Curtius розповів про використання моделювання переговорних процесів при вивченні академічної дисципліни про зміни клімату. З його слів, вже склалася добра традиція: наприкінці лекційного курсу студенти Університету Санкт-Галлену разом зі своїми колегами з шести інших європейських університетів беруть участь у дводенному тренінгу з моделювання кліматичних переговорів ООН, де вони грають ролі представників різних держав, великих промислових компаній та неурядових організацій.

Також спікерами виступили: Johaness Binswanger, професор Школи економіки та політичних наук Університету Санкт-Галлену; Jacqueline Gasser-Beck, директор програм цифрового навчання, Університет Санкт-Галлену; Stefanie Hille, асистент Інституту економіки та навколишнього середовища Університету Санкт-Галлену; Надія Костюченко, декан факультету підвищення кваліфікації викладачів.

Більш детально про метод проблемно-орієнтованого навчання можна дізнатися з навчальних відео-матеріалів, що були записані для викладачів СумДУ доцентом Ольборгського центру проблемно-орієнтованого навчання, Ольборгський університет (Данія) Mona L. Dahms, яка має двадцятирічний досвід в цій галузі: http://goo.gl/forms/sE4uoDQtkV

Вебінар «Інноваційні методи навчання» проведено в рамках реалізації проекту швейцарсько-українсько-естонського інституційного партнерства програми SCOPES Швейцарського національного наукового фонду.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]