Дата публікації:
03 травня 2018
Кількість переглядів:
2652
Поділитися:

З 27 по 29 квітня у Чернігові  відбувся ІІІ Міжнародний фестиваль аматорського театрального мистецтва «Санич», на який був запрошений колектив Відкритого молодіжного театру «Кураж» Сумського державного університету з виставою «Те, що не вмирає» за драмою-феєрією Лесі Українки «Лісова пісня». Гостями фестивалю також стали дорослі та дитячі колективи із Києва, Чернігова, Чернівців, Прилук, Миколаєва, Гомеля.

Відкритий молодіжний театр «Кураж» відкривав фестиваль. Глядачі та журі гідно оцінили виставу, про що свідчать нагороди. «Кураж» переміг у номінаціях: «Краща головна жіноча роль» – Інна Холява, студентка навчально-наукового інституту бізнес-технологій «УАБС» (роль Мавки); «Король епізоду» – Олександр Сикса, ННІ БТ «УАБС» (роль дядька Лева); отримав дипломи за оригінальність і виразність костюмів, за кращий акторський ансамбль. За словами членів журі, гра акторів-аматорів на сцені була настільки правдоподібною, щирою та самовідданою,  що деяким професійним акторам можна повчитися у них.

До складу членів журі фестивалю увійшли: письменник, громадський діяч, видавець, член Національної спілки письменників України Сергій Пантюк; режисер обласного академічного драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка, директор Всеукраїнського фестивалю театрального мистецтва «Мрій-дім», голова обласної громадської організації «Творче об’єднання ART-Тема» Артемій Аніщеко; актриса театру і кіно, ведуча програм і концертів, автор-виконавець пісень, випускниця Білоруської державної академії мистецтв м. Гомель Альона Пелипас; прес-секретар і завідувач літературною частиною Гомельського обласного драматичного театру, драматург, поет, журналіст, автор новинних і театрознавчих статей у місцевій і республіканській пресі, член Спілки театральних діячів Республіки Білорусь Володимир Ступинський.

До програми фестивалю увійшов майстер-клас з акторської майстерності від Естрадного театру «Шарж» Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв (м. Київ), який був проведений у Художньому музеї. На майстер-класі навчали як правильно зосереджувати увагу, знаходити компроміс між мімікою та пластикою, працювали над сценічною мовою, розвивали уяву та фантазію. Також відбулася поетично-музична зустріч поетів та авторів-виконавців з України та Білорусі у музеї імені М.М. Коцюбинського. На згадку про Чернігів було проведено анімаційну театралізовану екскурсію «Чернігів містичний». Гості фестивалю дізналися про загадкові легенди міста, його незвичайні історії.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]