Дата публікації:
22 червня 2018
Кількість переглядів:
3062
Поділитися:

22 червня в Конгрес-центрі СумДУ відбулась прес-конференція щодо зміцнення позицій Сумського державного університету в міжнародному рейтингу QS World University Rankings, який вважається одним із найбільш авторитетних у світі, рейтингу «Топ-200 Україна» та інших світових та вітчизняних рейтингах. Участь у заході взяли: ректор СумДУ Анатолій Васильєв, проректор з наукової роботи Анатолій Чорноус, керівники структурних підрозділів ЗВО.

Ознайомитись із матеріалами прес-конференції можна за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=Ynlig9zOnmk.

Довідково. Сумський державний університет увійшов до 6 кращих українських університетів за версією QS World University Rankings та трійки кращих класичних – за даними рейтингу «Топ-200 Україна». Обидва рейтинги було оприлюднені в червні. Таким чином університет зміцнив свої позиції у науково-освітньому просторі поряд з провідними українськими закладами вищої освіти.

Зокрема, у міжнародному рейтингу QS World University Rankings, який вважається одним із найбільш авторитетних у світі, з категорії 800+ СумДУ перейшов у категорію 750-800 у загальносвітовому заліку, чим підтвердив своє місце у 3% кращих університетів світу. Сумський державний університет вже п’ятий рік поспіль визначається британською компанією QS як університет класичного типу з високою науковою продуктивністю (comprehensive university with high research intensity).

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]