Дата публікації:
26 червня 2018
Кількість переглядів:
4446
Поділитися:

26 червня між Сумським державним університетом та Гете Інститутом Україна укладено угоду про надання «Німецькому центру СумДУ» статусу мовної школи-офіційного партнера Гете Інституту. У заході взяли участь ректор СумДУ Анатолій Васильєв, директор Гете Інституту Україна Беате Кьолер, уповноважений з діяльності центрів німецької мови в Україні Руслан Іваницький, викладачі НЦ СумДУ, представники загальноосвітніх шкіл міста Суми, де вивчається німецька мова.

Метою співпраці є організація курсів німецької мови за стандартами якості Гете Інституту в рамках проекту «Організація і розвиток курсів німецької мови в Сумах».

Здобуття «Німецьким центром СумДУ» статусу мовної школи-партнера Гете Інституту надасть можливості тим, хто вивчає німецьку мову в Сумах, отримати мовний сертифікат міжнародного зразка, не виїжджаючи до Києва чи Харкова. Викладачі НЦ СумДУ регулярно проходитимуть програми підвищення кваліфікації від Гете Інституту в Україні та Німеччині.

Беате Кьолер зауважила, що Гете Інститут зацікавлений у співпраці із СумДУ в рамках щодо розвитку курсів німецької мови в Сумах: «Ми прагнемо, щоби діти, які виходять із шкіл, мали можливість отримати якісні знання німецької мови на більш високих рівнях. Адже саме вклад у мовні компетенції дітей є нашою метою і ця співпраця саме для дітей».

«В Україні є 15 центрів німецької мови. Курси пропонуються з комунікативною метою, для того, щоб усі бажаючі могли відвідувати їх і спілкуватися німецькою мовою буквально з перших занять. Особливість нашої методики полягає в тому, що викладачі спілкуються із слухачами виключно німецькою мовою і вже після першого заняття слухачі виходять із аудиторії із мінімальним запасом найпростіших фраз», - розповів Руслан Іваницький.

Гете Інститут в Україні при Посольстві Федеративної Республіки Німеччина є культурним центром ФРН в Україні.  На відміну від Німецької служби академічних обмінів (DAAD), що має на меті передусім інтернаціоналізацію науки та вищих навчальних закладів і займається міжнародними обмінами студентами та науковцями, діяльність Гете Інституту спрямована на поширення, підтримку й розвиток німецької мови у світі. Основними напрямками його роботи є міжнародна співпраця в культурній сфері; підвищення стандартів викладання німецької мови у школах, вишах та приватних мовних школах; організація та проведення мовних іспитів та видача сертифікатів про рівень володіння німецькою мовою.

Докладніше з цілями та завданнями Гете Інституту в Україні можна ознайомитися на сайті https://www.goethe.de/ins/ua/uk/ueb/auf.html

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]