Дата публікації:
03 липня 2018
Кількість переглядів:
2258
Поділитися:

З 21 червня по 3 липня на узбережжі Чорного моря у м. Очаків пройшов Всеукраїнський фестиваль театрального мистецтва «Від Гіпаніса до Борисфена» — від Південного Буга до Дніпра». Цього року у заході взяли участь 32 театральні колективи із 16 областей України. Суми на фестивалі вже вдруге представив відкритий молодіжний театр «Кураж» Сумського державного університету. Актори представили публіці виставу «Те, що не вмирає» за мотивами драми-феєрії «Лісова пісня» Лесі Українки. За свою гру «Кураж» отримав друге місце. Режисер вистави Ірина Небилова нагороджена «За втілення поетичної форми в театрі, завдяки спектаклю «Те, що не вмирає»».

Всеукраїнський фестиваль театрального мистецтва «Від Гіпаніса до Борисфена» — від Південного Буга до Дніпра» щорічно збирає кращі творчі колективи та акторів-аматорів з усієї України, які представляють глядачам найцікавіші, найсміливіші молодіжні творчі проекти, видовищні театральні експерименти та нові версії класичних творів, феєричні казки, мюзикли. У програмі фестивалю – традиційно цікаві майстер-класи театральних практиків, несподівані зустрічі, екскурсії, морські прогулянки, веселі співочі батли біля моря, дискотеки.

Протягом фестивалю проходили різного роду майстер-класи від членів журі театрального дійства. Наприкінці перебування "Кураж" отримав сертифікат про проходження майстер-класів, а також про підвищення кваліфікації.

26 червня в Очакові відбулося урочисте відкриття Всеукраїнського фестивалю гумору та сатири «Усмішки Глазового». Протягом п’яти днів на базі санаторію «Борисфен» поціновувачі гумору, майстри гострого слова заряджали  своїм драйвом й оптимізмом членів журі та глядачів.

В «Усмішках Глазового» взяли участь студенти навчально-наукового інституту бізнес-технологій «УАБС» Артем Гапонець та Тетяна Шевцова, які посіли друге та перше місце відповідно.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]