Дата публікації:
03 липня 2018
Кількість переглядів:
1946
Поділитися:

25 та 26 червня в Кропивницькому пройшов Командний чемпіонат України з легкої атлетики серед дорослих та молоді. В 48 видах змагань за нагороди боролися 619 учасників з усіх областей України.

У перший день Чемпіонату було розіграно по 27 комплектів нагород в дорослій та в юнацькій категоріях. Змагання почалися зі спортивної ходьби на 5000 м, в якій скороход Медичного інституту Едуард Забуженко здобув бронзу в загальному заліку та срібло в молодіжному. На жіночій стометрівці, в молодіжному заліку, студентка навчально-наукового інституту права Анастасія Шишняк виборола бронзову нагороду. Одразу дві срібні нагороди на дистанції 400 м здобули студенти МІ та факультету електроніки та інформаційних технологій – Олексій Поздняков та Михайло Тютюнников, які стали другими у загальному та у молодіжному заліку відповідно. Під кінець першого дня Чемпіонату представники Сумського державного університету отримали першу золоту нагороду, до того ж одразу 4 екземпляри. В естафеті 4 по 100 м студентки МІ, навчально-наукового інституту бізнес-технологій «УАБС», навчально-наукового інституту права та машинобудівного коледжу СумДУ Вікторія Луніка, Дарина Маслюк, Ганна Цибульник та Анастасія Шишняк  - показали найкращий час у молодіжному заліку.

Другий день змагань був не менш багатим на нагороди. У забігу на 200 м студентка ННІ права Анастасія Шишняк завоювала бронзову нагороду в молодіжному заліку. У жіночому потрійному стрибку другою в загальному заліку стала студентка МІ Анна Красуцька. Чоловічий забіг на 800 м надав подвійну можливість порадіти за аспіранта Медичного інституту Євгена Гуцола - спортсмен завоював золоту нагороду та встановив новий власний рекорд (1.46,56 хв). У забігу на 400 м з бар’єрами, срібну медаль до загального заліку нагород студентів СумДУ додала представниця факультету іноземної філології та соціальних комунікацій  Марія Миколенко.

Наприкінці  Чемпіонату естафетні команди СумДУ принесли ще кілька радісних новин. У жіночій естафеті 4 по 400 м Євгенія Мучарова (факультет ЕлІТ), Вікторія Луніка, Анастасія Шишняк та Ганна Цибульник показали другий час у загальному заліку та найкращий час серед молоді. А в чоловічій естафеті 4 по 400 м нашим хлопцям не було рівних як серед молоді, так і серед більш старших колег. Студенти МІ, МБК СумДУ, ННІ БТ «УАБС» та факультету ЕлІТ Олександр Погорілко, Ярослав Демченко, Федір Савостьян та Михайло Тютюнников здобули одразу 2 золоті нагороди.

Загалом студенти СумДУ на Командному чемпіонаті України з легкої атлетики серед дорослих та молоді здобули 14 медалей: 5 золотих, 6 срібних та 3 бронзові.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]