Дата публікації:
11 липня 2018
Кількість переглядів:
2970
Поділитися:

5-6 липня в межах урочистого випуску Української мережі Стартап-шкіл «Sikorsky Challenge» у Київському політехнічному інституті ім. Ігоря Сікорського пройшли заходи, участь у яких взяли два проекти від Сумського державного університету.

Перший проект - «Biomaterials Research Group»: створення та виробництво засобів медичного призначення на основі біополімерів для регенеративної та відновлювальної медицини. На заході проект представляли професор кафедри громадського здоров'я Максим Погорєлов, асистент  кафедри громадського здоров'я Олександр Олешко та магістрант кафедри хірургії  Володимир Дейнека.

Другий проект - «NanoInk for 2D & 3D»: розроблення токопровідних чорних із потрібними властивостями та технології виробництва електронних плат на гнучких, не стандартних, у тому числі 3D об’єктах. Автор проекту – професор Анатолій Опанасюк; науково-технічні виконавці: науковці Ярослав Знаменщиков, Олександр Доброжан, Богдан Курінський; менеджер – Андрій Півень.

Під час підбиття підсумків випуску, окрім вручення учасникам сертифікатів про завершення навчання, було оголошено десять проектів-переможців, які, за словами керівника проекту мережі Стартап-шкіл «Sikorsky Challenge» і співавторки Інноваційної екосистеми «Sikorsky Challenge» Інни Малюкової, автоматично стануть фіналістами конкурсу стартапів у рамках цьогорічного фестивалю інноваційних проектів «Sikorsky Challenge 2018». Одним із переможців став проект «NanoInk for 2D & 3D». Авторам-переможцям також було вручено «капелюхи Сікорського» – традиційний атрибут-талісман, з яким великий інноватор ХХ століття ніколи не розлучався.

Детальніше про захід - http://vnz.org.ua/novyny/podiyi/10648-vidbuvsja-urochystyj-vypusk-ukrayinskoyi-merezhi-startap-shkil-sikorsky-challenge-2018-roku

У рамках заходу координатор стартап-центру «New Generation» Андрій Півень презентував розвиток стартап-руху в СумДУ, навів приклади успішного розвитку команд та перспективні напрями співпраці.

Детальніше про стартап-центр СумДУ - http://startup.sumdu.edu.ua/

Конкурс стартапів «Sikorsky Challenge» — це одна з найголовніших щорічних подій у сфері інноватики України. На ньому зазвичай збираються розробники проектів у багатьох галузях науки і техніки та представники великого інвестиційного бізнесу. СумДУ підтримав та приєднався до участі з початку розвитку інноваційного середовища «Sikorsky Challenge» як моделі екосистеми котра об’єднує стартап-центри провідних ЗВО (2016 р.)

У 2017 році команди СумДУ брали участь у фестиваль «Sikorsky Challenge 2017», а проект «Інтелектуальний біонічний протез кінцівки тіла людини» розроблений представниками в СумДУ отримав премію і диплом лауреата Президентського Фонду «Україна».

Прийом заявок на Конкурс Стартапів 2018 триває! https://www.sikorskychallenge.com/startup-contest/

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]