Дата публікації:
16 липня 2018
Кількість переглядів:
2295
Поділитися:

30 червня в Конгрес-центрі СумДУ відбувся ІТ форум «Спільнота проектних менеджерів Сумщини як складова розвитку ІТ бізнесу»  (SUMY PM COMMUNITY). Мета заходу полягала у створенні передумов для формування спільноти проджект-менеджерів Сумщини, що в подальшому сприятиме  розвитку IT-кластеру на Сумщині.

Цілями форуму було підвищення рівня поінформованості та розвиток компетенцій учасників заходу щодо сучасних аспектів проектного менеджменту в сфері ІТ, формування усталених зав’язків між розробниками ІТ-рішень та МСП, які їх використовують.  Спікери ознайомили учасників із практичними аспектами реалізації проектів в ІТ на прикладі особистого досвіду: від запуску ідеї до продукту, поділилися рекомендаціями для молодих ІТ-спеціалістів щодо розуміння потреб клієнтів та розробки якісних продуктів за допомогою дизайн мислення.

Також під час форуму відбувся воркшоп «Розроблення Project Proposal», який був проведений проджект-менеджером та бізнес-аналітиком міжнародної ІТ компанії AlreadyOn (Осло, Київ)  Каріне Макарян.

Учасники воркшопу працювали у проектних командах. Протягом виконання завдання команди аналізували вихідні дані, управляли змінами та імплементували додаткові вимоги від стейкхолдерів, аналізували вихідну інформацію, ініціювали зустріч з клієнтами для з'ясування деталей, тощо. За результатами воркшопу команди розробили фінальний документ і зробили його презентацію. Стейкхолдери провели оцінку якості розроблених учасниками рішень.

ІТ форум був проведений Центром підтримки бізнесу м. Суми у межах ініціативи “EU4Business” та за сприяння ІТ компаній: MindK, Brocoders, PortaOne, NetCracker, Apptimized та AMC Bridge. Керівники та топ-менеджери даних компаній також виступили ключовими спікерами форуму. Істотну організаційну підтримку у формуванні порядку денного форуму та його модерування надали декан факультету електроніки та інформаційних технологій Сергій Проценко та заступник декана з навчально-організаційної роботи - Богдан Гайдабрус.

Центр підтримки бізнесу м. Суми (https://www.fb.com/business.support.centre.sumy/) був створений у 2017 році зусиллями  представників СумДУ: Юрія Петрушенка, Тараса Савченка, Тетяни Васильєвої, Сергія Лєонова, Сергія Хвостова, Наталії Карпенко, Наталії Винниченко та інших. Всього в Україні створено  15 таких центрів, діяльність яких спрямована на підвищення конкурентоспроможності та рентабельності українських малих та середніх підприємств  шляхом надання їм якісних інформаційних послуг та консультацій.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]