Дата публікації:
16 липня 2018
Кількість переглядів:
1877
Поділитися:

На початку липня відбулася перша онлайн-зустріч представників робочої групи з доброчесності в дослідницькій діяльності (Research Integrity), яка була створена під егідою Европейської Ради докторантів та молодих дослідників (EURODOC). Група є міжнародною федерацією і складається із 32 національних асоціацій докторантів і молодих дослідників Європейського союзу і Ради Європи. До роботи в складі цієї комісії залучено представника Сумського державного університету Артема Артюхова, який очолює підкомісію «Академічна доброчесність» при Міністерстві освіти та науки України.

Метою діяльності робочої групи є вирішення питань, пов'язаних з доброчесністю в дослідницькій діяльності, етикою, відповідальними дослідженнями та інноваціями в спільноті докторантів та молодих дослідників у Європі, а також розробка відповідної нормативної бази з цього напряму.

Група є платформою для обговорення, збору та обміну інформацією про кращі практики впровадження принципів доброчесності в дослідницьку діяльність, підвищення рівня обізнаності європейської наукової громадськості в цьому питанні, вивчення заходів та політики, що проводяться в напрямі реалізації дієвих механізмів дотримання принципів академічної доброчесності під час здійснення різних аспектів наукової роботи.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]