Дата публікації:
26 липня 2018
Кількість переглядів:
2075
Поділитися:

Участь Сумського державного університету в реалізації проекту дослідно-конструкторської роботи щодо створення автоматизованої системи управління ракетним озброєнням та артилерією обговорили 24-25 липня.

Державне підприємство «Конструкторське бюро «Південне» імені М. К. Янгеля – одна з найбільш відомих та визнаних світом науково-конструкторських організацій у розробці ракетно-космічної техніки. Співпраця установи з університетом триває з 2013 року. За цей час було виконано шість спільних дослідно-конструкторських проектів.

Наразі Міністерство оборони України розглядає КБ «Південне» як головного розробника системи управління ракетним озброєнням та артилерією.

З точки зору організації роботи КБ «Південне» завжди намагається працювати на позитивний та корисний результат. Для цього, звичайно, потрібні фахівці. Ми вчасно знайшли й запропонували вашому університету співпрацю. Завдяки нашим спільним проектам КБ «Південне» помітили і в Міноборони, – звернувся начальник комплексу розробки, супроводження розробки систем і агрегатів, випробувань і експлуатації ракетних і ракетно-космічних комплексів Сергій Давиденко. — Мета нашого візиту – обговорення постановки задачі, усіх її вимог, схеми взаємодії, розподілу відповідальності та вашої готовності до співпраці. Також прагнемо домовитися про план найближчих спільних робіт.

У проекті СумДУ виступить співвиконавцем розробки програмно-математичного забезпечення керування ракетними і артилерійськими підрозділами. Науковим керівником призначено кандидата фізико-математичних наук, доцента кафедри прикладної математики та моделювання складних систем Ігоря Коплика.

Підтримав проект і  і ректор університету Анатолій Васильєв:

Університет прагне вирішувати нові й нові завдання. Наша філософія – пріоритет наукових досліджень з опорою на розвиток міжнародної діяльності та сучасні інноваційні технології. Проект, що має стартувати, цілком відповідає всім цим принципам.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]