Дата публікації:
30 липня 2018
Кількість переглядів:
2663
Поділитися:

За відповідним наказом Міністерства освіти і науки в Україні створено вісім центрів колективного користування науковим обладнанням. Один із них – віднині структурний підрозділ науково-дослідної частини Сумського державного університету.

Центр колективного користування науковим обладнанням «Лабораторія матеріалознавства геліоенергетичних, сенсорних та наноелектронних систем» сприятиме проведенню й виконанню наукових досліджень і розробок, результати яких матимуть загальнодержавне значення та міжнародне визнання. У рамках роботи центру передбачена реалізація державних цільових наукових і науково-технічних програм, проектів та експериментальних розробок, підтримка міжнародного науково-технічного співробітництва тощо.

Разом із СумДУ унікальним науковим обладнанням Центру користуватимуться вчені з інших регіонів країни, а саме: Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка, Чернігівського національного технологічного, Сумського національного аграрного університетів та Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка.

За словами начальника науково-дослідної частини СумДУ Дениса Курбатова, університет отримав фінансування від МОН України для закупівлі сучасного скануючого електронного мікроскопу. Університет власними коштами планує оснастити прилад відповідною приставкою для енергодисперсійної рентгенівської спектроскопії, що дозволить досліджувати хімічний склад напівпровідникових, металевих, біологічних, у т.ч. і наноструктурованих матеріалів на найбільш сучасному рівні.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]