Дата публікації:
31 липня 2018
Кількість переглядів:
3633
Поділитися:

Міжнародні рейтинги Webometrics та uniRank опублікували рейтинги університетів світу станом на липень 2018 року. Сумський державний університет підтвердив своє місце у рейтингу Webometrics та суттєво покращив свій результат у рейтингу uniRank, увійшовши до четвірки кращих вишів України разом з КНУ ім. Т. Шевченка, НТУУ «КПІ ім. І. Сікорського» та ЛНУ ім. І. Франка. Сумарно обидва рейтингу обраховують понад 300 українських закладів вищої освіти.

Рейтинг uniRank University Ranking, раніше відомий як 4ICU, позиціонує себе як неакадемічний рейтинг, що досліджує якість представлення та популярність вишів у Інтернет-просторі на основі незалежних вебометричних показників, зібраних з авторитетних джерел (Moz, Majestic, SimilarWeb та Amazon Alexa). Автори рейтингу зазначають, що такий підхід покликаний допомогти студентам, викладачам та науковцям оцінити загальну популярність вишу.

Рейтинг Webometrics натомість, окрім вебометричних, також використовує наукометричні показники та позиціонує себе як академічний рейтинг університетів, що оцінює усі аспекти діяльності вишів: наукову, навчальну, культурну, соціальну, спортивну тощо. Джерелами даних рейтингу виступають відомі незалежні бази даних Scopus, Google Scholar, Google Search, Majestic та Ahrefs.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]