Дата публікації:
05 жовтня 2018
Кількість переглядів:
2194
Поділитися:

Студентка спеціальності «Переклад» Сумського державного університету Анастасія Коротун отримала грант для участі в міжнародному молодіжному форумі «Rіght to Dialogue: Ethics of Complexity / Complexity of Ethics», що проходив з 27 по 30 вересня у місті Трієст (Італія). Форум зібрав молодих людей з різних куточків світу: України, Канади, Іспанії, Грузії, Тунісу, Пакистану, Китаю, Індії, Румунії, Нігерії та інших.

Анастасія виступила у ролі спікера – дівчина презентувала свою дослідницьку роботу «Step toward Peace», яку можна знайти у збірнику публікацій цьогорічного форуму. Студентка досліджувала вплив ЗМІ на поширення екстремістських та радикальних ідеологій, пов'язану з цим мову ненависті, а також питання інтернет-управління та способи посилення стійкості молоді до радикалізації.

Також учасники  форуму обговорювали інші соціально важливі теми – від захисту прав людини до відповідального етичного туризму, від економічної стабільності до лідерства, від мови ненависті до кібербезпеки.

«Зважаючи на назву форуму – «Право на діалог», хочу сказати, що в рамках ведення діалогу, однаково важливими є вміння слухати та чути. Цей форум і став тим самим місцем, де молодь з усього світу мала змогу почути один одного, підтримати, не погодитись, заперечити, висловити свою думку, своє бачення проблеми, побути на місці іншого, порівняти, зробити висновки, але все ж дійти консенсусу. Ніщо так не надихає на нові звершення та зміни на краще, як запальний вогник в очах цих молодих людей та їх внесок у розвиток суспільства», - прокоментувала свою участь у форумі Анастасія.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]