Дата публікації:
08 жовтня 2018
Кількість переглядів:
4214
Поділитися:

5 жовтня в Сумському державному університеті відбувся грандіозний концерт «Від усієї душі» з нагоди Дня працівників освіти та ювілею Сумського державного університету. У 2018 році СумДУ виповнилося 70 років з моменту перших кроків на шляху творення та розвитку навчального закладу, а також 25 років – у статусі класичного університету.

Усіх присутніх у залі привітав ректор СумДУ Анатолій Васильєв. У своєму виступі він описав захоплюючу історію розвитку університету, назвав найбільш значущі дати. Поштовхом для створення у 1948 році на Сумщині навчального закладу з наданням вищої освіти інженерно-технічного спрямування стали тяжкі умови повоєнного періоду, коли провідні підприємства регіону мали нагальну потребу в працівниках. У 1966 році Сумський загальнотехнічний факультет реорганізували в Сумську філію Харківського політехнічного інституту у складі двох факультетів та з першим набором на денну форму навчання. У 1990 році на базі Сумської філії ХПІ створили фізико-технологічний інститут. А вже у 1993 створено Сумський державний університет.

Згадав Анатолій Васильович і всіх тих, хто своєю наполегливою працею, розумом та самовідданістю творили історію СумДУ в різні часи – його директорів та ректорів: Василя Попова, Олександра Короля, Олега Іноземцева, Володимира Малюшенка, Олександра Мовчана, Ігоря Ковальова, який був ректором СумДУ 30 років.

Також ректор поділився здобутками СумДУ, вже як університету класичного типу:

- За останні роки СумДУ увійшов до авторитетних каталогів кращих дослідницьких університетів (близько 1000 закладів вищої освіти) – від рейтингів Times Higher Education до Шанхайського. За рейтингом QS СумДУ в ТОП-групі (3 % університетів світу) – як такий, що має високу дослідницьку продуктивність. Ще одне досягнення – це вихід на позиції 101-150 серед «молодих» вишів світу, що «стрімко зростають». Потужними темпами зростає наукова діяльність. Не здають позицій наші студенти – в конкурсах студентських наукових робіт ми перше місце вже десятки років нікому не віддаємо; лідери студенти СумДУ і на всеукраїнських олімпіадах із навчальних дисциплін. Ми здобуваємо гучні перемоги в спорті, в культурно-мистецькій діяльності, соціальній, і цей перелік можна довго продовжувати, - відзначив Анатолій Васильєв.

- Є складності, і вони будуть – життя таке. Але університет перемагав, перемагає і буде перемагати! - підсумував ректор.

Яскравий букет із пісень і танців подарував працівникам освіти Культурно-мистецький центр СумДУ, талановиті вокальні й хореографічні колективи вишу, першокурсники. Перед початком концертної програми працівники комплексу громадського харчування підготували фуршет для учасників святкування та гостей СумДУ.

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]